Себастиян Льоб получи ордена на "Почетния легион"


Себастиян Льоб стана рицар на "Почетния легион" на Франция на специална церемония в Елисейския дворец, ръководена от президента на френската република Никола Саркузи.

"Почетният легион" е най-висшата френска държавна награда давана на личности. Той се дава за изключителни постижения на френски граждани в различни области на обществения живот от Френската революция насам.

На церемонията присъстваха членове на фамилията на изключителния френски рали-пилот, близки приятели и ръководители от групировката PSA. Президентът Саркузи много топло приветства петкратния световен рали-шампион, развял победно френското знаме на различни континенти.

След награждаването Себастиян сподели: " Изключително съм горд от признанието ми от президента на републиката. Тази награда е индивидуална, но аз бих искал да я разделя с всеки член на отбора на Citroën. Всеки път, когато чуваме френския химн в края на ралито, чувстваме абсолютно същата гордост, че представляваме Франция с най-доброто от нашите възможности. Надявам се че ще успея да продължа успешното представяне на нашата родина със завоюването на шестата поредна титла в Световния рали-шампионат в края на тази година.
Автопрес 2001

Коментари

Популярни публикации