CITROËN пуска в производство новата C3

Новата CITROËN C3 има амбициозна цел: да замени един бестселър, продаден в повече от 2 милиона екземпляра и притежава всички предимства, за да пленява: изчистен стил, високо ниво на качеството на изпълнение, интелигентна архитектура, която осигурява изключителен уют, оставайки, едновременно с това, един от най-компактните автомобили на пазара, комфорт при управление и забележително пътно поведение, както в града, така и на дълъг път.

Новата С3 предлага и още повече. Благодарение на своето предно стъкло Zenith, тя е уникална. Благодарение на изключителната си дължина, предното стъкло увеличава зрителното поле на пътниците отпред с 80° нагоре.

Високото качество се залага с проектирането и се потвърждава при производството на новата CITROËN C3. За да се гарантира оптимална надеждност и да се отстранят последните несъвършенства, отсега до пускането в продажба на този автомобил ще бъдат изминати повече от 2 милиона километра.

Интелигентна архитектура

Новата C3 е един от най-компактните автомобили в сегмента. Със своите 3,94 м дължина, 1,71 м ширина и 10,2 м. радиус на завиване, тя разполага с перфектно адаптирани към градските условия размери.

Видимо компактна отвън, но без никакъв компромис по отношение на комфорта на борда. Новата С3 разполага с широко бордно табло, oбемът на багажника е оптимизиран и щедър - 300 литра, предлагат се редица места за багаж, седалките са с оптимизирана височина и улесняват достъпността и видимостта, оптимизиран е и цялостният вътрешен обем и така се освобождава голямо пространство за краката.

Удивителни и икономични динамични показатели

CITROËN C3 може да се похвали с това, че се чувства добре както в града, така и на дълги дестинации, благодарение на по-динамичното си поведение на пътя, но и оставайки си в добра форма без да увеличава своето тегло ! С балансираното си тегло, свързана с оптимизираната аеродинамика (Cx от 0,30), новата C3 управлява с интелигентност разхода на гориво и емисиите от CO2. Тя ще представи още с нейното пускане в производство, версия с 99 гр/км CO2, с двигател HDi 90 FAP.

От 2011г, умереният разход на гориво ще бъде продължен и от новите типове двигатели, които включват системата Stop & Start от второ поколение. Оборудвани с ръчни пилотирани скоростни кутии 5 и 6 предавки, те позволяват предлагането на дизелови версии с 95 и 90 гр/км CO2. Накратко, новата генерация 3 цилиндрови двигатели ще предлага версии с по-малко от 100 гр/км CO2 .




citroen.bg

Коментари

Популярни публикации