Bentley Mulsanne

Какво са традициите във Великобритания без английска закуска и Bentley. Така са отговорили на въпроса повечето жители на Обединеното кралство в едно проучване правено наскоро. И ако закуската си остава същата, то марката Bentley продължава да се развива, но връщайки се към славните си години.

Ежегодно в Pebble Beach се провежда едно от най-грандиозните автомобилни изложения в света, носещо името “Concours d’Elegance”. Там милионерите съвсем не са рядкост, а топманекенки и русокоси красавици допълват супер-луксозната обстановка. Именно там Bentley официално представи новия си седан от високия клас. Той носи името Mulsanne и моментално стана една от перлите на Pebble Beach Concours d’Elegance.

По думите на официален представител на британската марка този автомобил по никакъв начин не може да се разглежда като наследник, еволюция или силно модернизирана версия на Arnage. В официалният пресрелийз се казва още, че Mulsanne се позиционира в гамата на марката като абсолютно нов и доста по-луксозен автомобил.


Иновацията е конструирана така, че дизайнът да напомня на класическо Bentley от 50-те години на миналия век. Платформата обаче е съвсем нова, а двигателят е осемцилиндров бензинов. Подробности около техническите данни засега не са изнесени. От компанията обещават всички детайли да станат ясни след пълната презентация на автомобила, която е насрочена за автомобилното изложение във Франкфурт през месец септември тази година.

По непотвърдени данни се счита, че под капака на Mulsanne ще се монтира модернизирана версия на 6.75-литровия V8, известен от почти всички сегашни модели на марката. Очаква се, че специално за Mulsanne V-образният осмак ще бъде напомпан до 550 к.с. Пак според слуховете луксозният седан ще разполага със система за предаване на въртящия момент и на четирите колела и супермодерна осемстепенна автоматична скоростна кутия. Трансмисията е дело на компанията ZF. Освен това не е изключено гамата на модела да бъде разширена с дизелова и биоетанолова модификации.

Производството на Bentley Mulsanne ще започне в началото на следващата година в изцяло нов комплекс, позициониран в централата на компанията в Крю. Очаква се седанът да се появи на европейския пазар в средата на следващата година. Както беше съобщено по-рано, цената във Великобритания ще е около 200 000 паунда.
mobile.bg

Коментари

Популярни публикации