BMW планира коли с предно предаване

На пресконференция за бъдещето на баварската марка се пръкна новина, която надали ще зарадва особено правоверните й почитатели. Шефът на компанията д-р Норберт Райтхофер обяви, че стратегията за следващото десетилетие включва модели с предно предаване.

Новите намерения на немците влизат в тотален разрез с отколешната философия на немците, според която истинските спортни автомобили са със задни задвижващи колела. Около нея дори бяха изградени немалко от рекламните кампании на BMW за борба с конкуренцията, една от най-запомнящите се от които показва серия от снимки на животни с неестествено дълги предни крака и обяснение "Ето затова не правим коли с предно предаване".

В речта си Райтхофер обяснява: "В бъдеще смятаме да печелим както от големи автомобили, така и от компактни и субкомпактни модели. Ще разработвтаме все повече варианти на Mini и BMW включително и съвсем малки коли. Очакваме този сегмент да се разраства и смятаме да се възползваме от това. Обмисляме възможността за разработка на съвсемсти платформи с предно и двойно задвижване. С други думи - ще има BMW-та с предно предаване в малките класове."

Вестник "Авто Пазар"

Коментари

Популярни публикации