Hennessey Venom GT: Смело сърце

Американският тунер Hennessey Performance представи официално Venom GT. Базираният на Lotus Elise модел ще има и версия с 1200 к.с.

Оригиналното шаси на Lotus е преработено в Силвърстоун, като задната подрама е изцяло сменена, за да поеме новия V8 и шестстепенната скоростна кутия. Останалата част от работата е извършена в Сили, Тексас, където е базирана Hennessey Performance.
Естествено, най-голямо внимание е отделено на силовия тракт, оборудван с LS9 двигателя на GM. В базовата си версия той генерира 725 к.с. и 1003 Нм, но от Hennessey подготвят други два туинтурбо варианта. Първият достига 1000 к.с. и 1219 Нм, а вторият – ужасяващите 1200 к.с. и 1490 Нм. Скоростната кутия е шестстепенна на Ricardo с програмируем тракшън контрол.
На този етап от Hennessey не публикуват информация за динамичните характеристики на Venom GT, но обещават, че и трите версии ще изпълняват класическото зад Океана упражнение от 0 до 60 мили в час за по-малко от 3 секунди. Максималната скорост ще бъде над 400 км/ч.
За обратното ускорение на тежащия 1088 кг Venom GT отговарят масивните 15-цолови дискове от карбон-керамика, комбинирани с шестбутални спирачни апарати за предната ос и четирибутални за задната.
Hennessey Performance ще произвежда по десет екземпляра на година, като четири вече са продадени. Всеки купувач ще преминава еднодневен обучителен курс зад волана на Venom GT. На този етап няма конкретна информация за цената, но дори и базовата версия ще е над 600 000 долара.
Официалният дебют на суперспортния автомобил с британски корени и американско сърце ще дебютира на автомобилния фестивал на скоростта в Гудууд. По информация на ams.bg един от първите сглобени автомобили ще бъде за българин.
ams.bg

Коментари

Популярни публикации