Автомобили на старо - Ауди, БМВ, Мерцедес, Опел, Фолксваген, Тойота, Форд, Пежо

Автомобили на старо



Днес ще поговорим малко повече за употребяваните автомобили, за техните проблеми, недостатъци и нужди. Ще стане въпрос за модели на някои от най-популярните марки автомобили в България - БМВ, Мерцедес, Опел, Ауди, Пежо, Форд, Рено, Фолксваген, Тойота и някои други.




Проблеми при употребявани автомобили

Колите на старо могат да показват много разнообразни слабости, но някои от проблемите са типично характерни за конкретна марка и модел. Така например можем да посочим проблемите на моделите на Опел преди 94г., които имаха значителни проблеми с корозията, поради оскъдно или липса на антикорозионно покритие. В следващите модели този проблем е почти напълно отстранен.

При автомобилите от Фолксваген груп след 2000г. можем да ненадежността на дизеловите агрегати, които макар и много икономични често създават проблеми на собствениците си (тук задължително трябва да споменем най-отбягваният двигател на компанията 2.5TDI, вгравждан най-често в моделите на Ауди А4 и А6).
При представителите на баварския концерн БМВ задължително трябва да споменем честите проблеми с бензинови помпи и ел инсталации.
При френските представители Рено, Пежо и Ситроен проблемите с ходовата част са неизменен спътник на собстшениците на автомобили от френските марки. Добрата новина при тях е подобреното качество на материалите в интериора (най-вече пластмасите) в коли след 2000г.
При по-новите употребявани автомобили може би най-ниско оправдават цената си представителите на Мерцедес-Бенц. Независимо от високата първоначална цена, която заплащате за автомобил от тази марка разходите далеч не спират с това. Подръжката на Мерцедеси след 2000г. е изключително скъпо и налжително удоволствие, отблъскващо дори и някои от най-верните почитатели на луксозната марка.
С най-много суперлативи и най-малко оплаквания при употребяваните автомобили са японските представители, като автомобили от концерна Тойота могат да се видят почти навсякъде из страната. Хонда, Субаро, Мазда, Нисан също са отвоювали трайни позиции в сърцата на българските шофьори.
Изключително добри думи могат да бъдат казани и за южнокорейските марки Хюндай и КИА, които предлагат едни от най-привлекателните гаранционни условия за продуктите си.

В условята на свиване на пазара и криза, покупката на употребяван автомобил може да се окаже много добра инвестиция и да ви спести значителни средства. За да бъде обаче успешна тази инвестиция, тя има нужда от проучване за да бъде изборът ви на автомобил на старо успешен.


автомбили на старо - отличниците

Коментари

Популярни публикации