BMW i100 Coupe Active Hybrid /сериен BMW Vision EfficientDynamics Concept/

Актуални данни на немски източници разкриват, че има вероятност серийната версия на BMW Vision EfficientDynamics Concept да бъде наречена i100 Coupe ActiveHybrid, след като се появи през 2013 година.
Засега тази информация не е потвърдена официално от BMW, но очакваното наименование звучи странно за име на върхов модел. Вероятно то представлява опит да се отграничи автомобилът от базовите варианти "series" и е вдъхновено от прозвището M1. Още по-възможно е наименованието да е именно такова, за да предизвиква асоциации с 1-Series.
От специализираното издание Bild информират, че i100 ще бъде plug-in хибрид и ще бъде оборудван с трицилиндров двигател (най-вероятно дизелов) с мощност от 185 к.с., както и с два електромотора с обща мощност от 100 к.с. Колата ще може да изминава от 15 км до 50 км при еднократно зареждане и при шофиране в изцяло електрически режим.
Двигателната система на бъдещия модел всъщност е идентична с тази на концептуалния VED, но от Bild изразяват предположение, че i100 ще бъде оборудван с четирицилиндров двигател.
Данни на немското списание разкриват и че М версията на модела ще бъде снабдена с оптимизирани кондензатори, както и с шестцилиндров двигател, който ще се използва за следващия M3.
Говори се, че i100 Coupe ActiveHybrid ще дебютира на автомобилното изложение във Франкфурт през 2011 година, като се очаква цената му да е 100 000 евро.
rs-auto.bg

Коментари

Популярни публикации