Opel Astra H - автомобилът на старо

Отзиви и мнения за един от най-успешните автомобили на старо в България - Opel Astra H. Проблеми с Opel Astra H

Opel Astra H на старо
Opel Astra H - проблеми при автомобилът на старо

Opel Astra H
се продава у нас от 2004-та до 2012, когато излизат последните фейслифтови налични бройки.

Автомобилът се предлага в няколко варианта на купето:
  • Три-врато спортно купе Astra GTC
  • Хечбек с 5 врати
  • Комби с 5 врати
  • Седан с 4 врати
Opel Astra H се предлага с разнобразие от бензинови и дизелови агрегати, като измежду най-популярните са дизеловият 1.7CDTi с мощност от 101 к.с. до 125 к.с. , бензинов с обем 1.6 с мощност 105 к.с., както 115 к.с. със същия обем, но повишена мощност от 115 к.с. бладарение на новата технология на Опел за променливо газоразпределение (така нареченото variable valve timing).
Opel Astra H дизел
Дизеловите агрегати на Opel Astra H са изключително икономични и сравнително надежни (както тези прооизведени от GM, така и агрегатите предоставени от ISUZU)при добра експлоатация. За този модел са регистрирани рекорно ниски разход на гориво и емисии, като средната консумация на нафта пада дори под 4/100.  В България една от най-търсените комбинации е именно 1.7 дизел с във вариант комби. Opel Astra H може да бъде закупен и с доставените от Фиат Груп дизелови мотори с обем 1.9 литра (1.9CDTI) с мощност от 101, 120 и 150 коня.

Opel Astra H бензин

Opel Astra H във вариант бензин също се слави с добра надежност и отлична икномичност относно среден разход на гориво. Двата 1.6 бензинови мотори дават среден разход от около 7.5-8 литра А95 при смесен цикъл на шофиране. Въпреки често срещани във вариант с допълнително монтирана LPG тези двигатели не са препоръчителни за газова уредба, като най-често срещаните проблеми са с повредени клапани и объркани настройки на газов/бензинов ACU.

Оценка

Едно от основните предимства на Opel Astra H са сравнително ниските експлоатационни разходи и наличието на разнообразие от алтернативни на оригиналните резервни части. Opel Astra H се отличава и с изключително стегнато окачване, което е много устойчиво за условиата на шофиране по разбитите бътища в България.

Надявам се тази информация да ви е полезна. Ще се радвам да чуя и вашето мнение за автомобила Opel Astra H, за неговите проблеми, предимства и отзиви като цяло.

Коментари

Tech Geek каза…
Все още никакви коментари за този прекрасен автомобил, има ли мнения на настоящи/бивши собственици на Astra H, ще се радваме да чуем някое друго мнение.

Популярни публикации