Opel Astra отново се изправя срещу VW Golf

Години наред на европейския автомобилен пазар десетки производители се борят да спечелят сърцата на средностатистическия автомобилен купувач,търсещ идеалното съотношение от цена/качество купувайки си автомобил от компактния среден клас.В тази борба винаги са се отличавали два лидера ,които доказаха че могат да задоволят потребностите на купувачите на много по-ниска цена от народните си конкуренти - а това са именно Фолксваген Голф и Опел Астра.


Двата страхотни хетчбека заемат първите места в класацията за най-търсен и използван автомобил в България , за което сме сигурни си има съвсем основателни причини.В днешния сравнителен тест съвсем новата Астра и последната версия на Голф се изправят един срещу друг със своите турбо-бензинови предложения , един нестандартен и тепърва развиващ се подхот при агрегатите в средния калс.Опел-а разполага с 1.6 - литров двигател с мощност от 180к.с. и 230Н.м. въртящ момент и значително по-големи размери от своя конкурент, който пък от своя страна е с 1.4-литров агрегат със 160к.с. и 240Н.м.



Астрата е автомобилът със по-свеж и модерен дизайн , докато Голфът е малко по-компактното и практично решение за вашето ежедневие.



И двата автомобила разполагат с богат набор от екстри (някои дори нетипични за този клас) , като при Опел-а интерес правят регулрируемото Flex-ride окачване и възможностите за спортни настройки на шофиране ,а при Фолксваген-а намираме доста подобрения в изработката и качеството в сравнение с предходния им модел.По желание и двата автомобила могат да бъдат оборудвани с кожен салон , сателитна навигация , DVD- система ,както и много други опции характерни за малко по-горните калсове.













С оглед на предложеното от двата автомобила , сходните цени (малко над 22 хиляди Евро) и по-ниската консумация на гориво на фона на по-мощен двигател,както и някои интересни иновации смятаме Опел Астра за по-изгодното предложение за момента , но независимо дали ще изберете Астра-та с младежкото си излъчване или консервативния класически Голф , ще направите сигурна инвестиция в немско качество ,практичност и дългосрочна експлоатация.
Галерия : Autobild

Коментари

Анонимен каза…
от мен да мине ще ги взема и двете:)
Admin каза…
взимай докато е криза и са на промоция ;)

Популярни публикации