Поддръжка на кожен салон

Кожата придава комфорт, лукс и повишава цената на колата ви. Освен това мирише страхотно


Проблемът с кожените повърхности в автомобилите, е че са изложени на много различни температури (от много горещо до много студено), което води до износване на кожата. Освен това постоянния допир/натиск до седалките, таблото, скоростния лост и волана състаряват материала.

Най-добрият начин за поддържане на коженото покритие във вашата кола е често да и обръщате необходимото внимание. Ето няколко съвета:

1. Почистването с прахосмукачка трябва да се прави много старателно. Не пропускайте всички гънки и цепатини от седалката. Свалете предните седални назад, за да можете да достигнете до всички части от повърхността. Ако все пак останат малки парченца боклук можете да използвате четчица, за да ги премахнете. Не натискайте прекалено силно, за да не надраскате кожата.

2. Изберете си почистващ препарат. Имате голям избор, но ви препоръчвам да се спрете на препарат, който е специализиран за почистване на кожа. Смесете показаното количество с топла вода и го използвайте за да почистите седалките с парцал.

3. Отмийте пяната и попиите водата от седалките.

4. Може да използвате препарат за блясък. Пазарът предлага много възможности.

Коментари

Популярни публикации