21 екипажа записани досега за рали Вида

Двадесет и третото издание на ралито започва с церемониален старт в петък, 21 май. Записванията продължават до самия техническия преглед, като на включилите се в последния момент няма да бъде налагана регламентираната 200-левова глоба.
Двадесет и един екипажа са се записали за участие в двадесет и третото издание на наскоро възстановеното рали „Вида”, стана ясно днес след пресконференция по повод състезанието. Церемониалният старт ще бъде даден в петък, 21 май, а на следващия ден започва същинската надпревара. В ралито по традиция са включени и етапи около Белоградчишките скали. По този начин автомобилният спорт подкрепя този природен феномен, чието участие в класацията за новите седем чудеса на света продължава. „Надяваме се участниците и почитателите на ралито да ги подкрепят със своите SMS съобщения", заяви Емил Цанков, кмет на Белоградчик и съпредседател на Организационния комитет.
"За първи път по време на състезанието ще се отваря и затваря една отсечка за публиката, като участъкът ще бъде изминаван по няколко различни варианта, за да могат феновете да се насладят на един и същи етап от различни ракурси”, додаде Владимир Илиев от Организационния комитет.
Взети са всички мерки за сигурност със съдействието на местните власти, като това обаче няма да попречи да всекидневието на гражданите. „Дори имахме обаждане от бъдеща булка от Белоградчик, която се притесняваше дали ще може да напусне града в деня на ралито и ние я успокоихме, че сватба ще има”, пошегуваха се организаторите.
Броят на професионалните екипажи едва ли ще надхвърли двадесет и пет, сочат предварителните очаквания, но във Видин ще пристигнат водещите рали пилоти.
Макар че според регламента записванията трябва да спрат до пет дни преди официалния старт, ще бъде направено изключение и срокът е удължен до началото на техническия преглед, като на състезателите, включили се тогава, няма да бъде налагана традиционната глоба от 200 лв.
Ще бъде спазена традицията с младия коч за победителя, предоставен от кмета на село Дунавци, подчерта Румен Видов, кмет на Видин и съпредседател на Организационния комитет. Пилотът, успял да стане трикратен шампион в ралито, ще стане почетен гражданин на Видин.

Източник: Пресцентър рали “Вида” 2010

Коментари

Популярни публикации