Видинчанин има регистрирани 500 коли на свое име

Видинчанин има регистрирани на свое име над 500 автомобила, съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция-Видин главен инспектор Красимир Живков пред БТА. Той уточни, че 5 физически лица имат регистрирани на свое име по над 300 автомобила.
 От 100 до 200 коли са регистрирали на свое име 10 души. Петнадесет пък се водят собственици на по 50-100 автомобила, сочи справка, издадена от сектор "Пътна полиция".

Всеки ден във Видинско се регистрират между 30-40 автомобила и пред сградата на управлението е истински панаир от коли втора употреба, които чакат за регистрация. За 6-те месеца на годината във Видинско са регистрирани 4417 моторни превозни средства и почти всички автомобили са стари на повече от 5 години. Над 50 на сто от тях са предназначени и "заминават" с българска регистрация за Румъния, каза гл.инспектор Красимир Живков. За същия период от време във Видинска област са пререгистрирани 1321 автомобила.
Причината за регистрирането на стотици автомобили втора ръка на името на един човек, е крайграничен бизнес с возилата, съществуващ вече повече от година. Леките автомобили с българска регистрация преминават в ръцете на румънски граждани и после се карат по пътищата на северната ни съседка напълно законно, но само с генерално пълномощно, разказаха специалистите. Притесненията на полицията са от набиращия скорост бизнес с автомобили втора ръка.

Регистрирането на кола в северната ни съседка излиза 3000 лв., а у нас това е между 500 - 600 лв., в зависимост от годината на производство на колата.


Куриер. БГ

Коментари

Асеновград каза…
Явно има някаква далавера, според мен най-вероятно в Румъния данъците са по високи и затова се стига до тази процедура, ако всичко е законно не мисля че има някакъв проблем.

Популярни публикации