„Гражданска отговорност” ще поскъпне 10-20%

Цената на задължителната полица „Гражданска отговорност” ще скочи между 10 и 20% до края на годината


Цената на задължителната полица „Гражданска отговорност” ще скочи между 10 и 20% до края на годината, заяви за Дарик председателят на Асоциацията на застрахователите Орлин Пенев. Една от причините за поскъпване на застраховката са новите наредби, приети от Комисията за финансов надзор. Пенев допълни, че засега браншът изготвя цялостното си становище по тях. Стойността на задължителната полица обаче ще расте и без тяхното приемане, защото като цяло рискът се увеличава.

Ето какво каза Орлин Пенев пред Дарик: Средната цена би била такава, каквато да покрива възникналите рискове в застрахователната потребност на пазара.
Какво би било увеличението до края на годината, имайки предвид, че точно сега може да се определи като период за кампания за подновяване на „Гражданската отговорност”?

Между 10-20% сигурно ще скочи. Обхватът на „Гражданската отговорност” не може да бъде решен пожелателно, той трябва да бъде решен по някакъв начин административно към настоящия момент. Колкото до увеличените претенции по съдебен ред, нищо особено. Нормално би било да се увеличават претенциите по съдебен ред, тъй като може би част от хората не са удовлетворени от плащането.

източник: dariknews.bg

Коментари

Популярни публикации