Два отбора ще представят България на Shell Eco-marathon

Два отбора ще ни представят на Shell Eco-marathon Европа 2011

Информационна агенция "КРОСС"
Два български отбора са в процес на интензивна подготовка за участие в 27-мото издание на състезанието за икономия на гориво Shell Eco-marathon Европа 2011, което ще се проведе в периода 26-28 май на пистата EuroSpeedway в Лаузиц, Германия. В надпреварата на предстоящото състезание ще се включат 222 отбора от 26 страни. За българските студенти и за още над 3 000 младежи от европейски университети и училища остават около три месеца до началото на Shell Eco-marathon 2011.

За отбора на Техническия университет - София това ще бъде четвъртото поредно участие в Shell Eco-marathon Европа в категорията „Градски тип". Студентите са един от само 54-те отбора, одобрени да се състезават с този тип автомобили в предстоящото състезание. Отборът на варненския технически университет ще изпробва уменията си за трета поредна година в категорията „Прототипи" в конкуренция с 167 автомобила от цяла Европа.
„Гордеем се, че сме сред финалистите на Shell Eco-marathon Европа 2011. Нашият екип вече има изградени традиции в участието си в тази надпревара, а тази година ще представим и революционно решение в конструирането на нашия автомобил", коментира Благой Бурдин, капитан на отбора на ТУ-София.
Отборът на ТУ-Варна също работи над нов футуристичен дизайн на своя автомобил. „В резултат на натрупания опит през изминалите години решихме да разработим изцяло нова концепция за футуристичен автомобил в категорията „Прототипи". С него ще се опитаме да заемем престижно място в генералното класиране", похвали се мениджърът на варненския отбор, доц. Ангел Димитров.

Коментари

Популярни публикации