200 лв. за сигнал за фиктивен преглед

Технически преглед на лек автомобил, който продължава под 20 минути, не може да е покрил всички основни изисквания. Това обясни министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков по време на демонстрация какво трябва да включва периодичният преглед. При установяване на нарушение от страна на пункт за технически преглед се налага глоба от 5 000 лева, а лицензът на пункта се отнема незабавно.



За да насърчим хората да се включат в борбата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията с фиктивните прегледи обявяваме награда за всеки сигнал на гражданин, благодарение, на който е било отнето разрешителното на пункт за технически прегледи. Наградата е 200 лв.които ще бъдат осигурени от асоциациите на превозвачите, които се включват в кампанията на министерството за борба с фиктивните технически прегледи, обяви Александър Цветков.

Всеки, който има съмнение, че колата му не е била подложена на всички проверки или е минала на преглед без да е била в сервиза, може да подаде сигнал на телефоните на Автомобилна администрация или в съответната областна дирекция, като всяко доказателство – независимо дали е снимка или видео материал, ще помогне изключително много за доказването на нарушението.

източник: Вестник "Авто Пазар"

Коментари

Популярни публикации