Нови протести заради рекордни цени на петрола

Нови протести заради рекордни цени на петрола
Ясно се видя, че що се отнася до идеята за намаляване на цените на горивата, българският народ е единен. Двата протеста през миналия месец показаха, че хората искат от властта да вземе предвид техния глас и най-сетне да пристъпи към реални действия за нормализиране на живота на българските граждани. Тези два мирни протеста обаче не трогнаха онези, от които зависи намаляването на цените на горивата. "Лукойл" отново увеличи цените на горивата на едро.

Поради тази причина на 16 април е обявен нов мащабен национален протест срещу високите цени на горивата, който отново ще се проведе в цялата страна. Основните искания по време на третия протест ще са три. Първото и най-важно е да се намали цената на горивата на два лева, и за дизела, и за бензина. Второто е да се преразгледа начинът на действие на Комисията за защита на конкуренцията и да се получи пълна прозрачност при определяне на цената на горивата. Третото изискване е да има конкурентна среда и да няма монопол.

Ще припомним, че след двата протеста през месец март, представители на протестиращите против високите цени на горивата от 28 областни града на България се събраха във Велико Търново, където беше взето решение за създаване на единно сдружение. Новосформираният Съюз на интернет любителите на автомобили (СИЛА) е сдружение с нестопанска цел, което се разграничава от всякакви политически партии и движения.


Сега преди третия национален протест, новосмормираното сдружение СИЛА излезе с отворено писмо до властимащите, което ви предлагаме в пълен вид без редакция.


текст: Вестник "Авто Пазар"

Коментари

Популярни публикации