Ferrari тества хибрид

Вестник "Авто Пазар"

Необичаен тестови прототип на Ferrari беше засечен от папараци в Германия. Според специалистите, именно този спорткар е предсерийния вариант на новия хибрид на Скудерията. Ще припомним, че на миналогодишното автомобилно изложение в Женева италианците показаха концепт на своя първи хибриден автомобил, който беше обозначен като HY-KERS.



Според слуховете, които плъзнаха в интернет пространството веднага след премиерата на зелената концепция, хибридната система се преписваше на почти всички модели от гамата на Ferrari. От новите папарашки снимки обаче, британските журналисти от Autocar правят изводи, че готовата хибридна система ще се монтира само на модела 599 GTB Fiorano.

За това, че под екстериорните панели на "мулето" е позициониран "дует" от двигател с вътрешно горене и електромотор се съди по регистрационния номер на колата. Принципно Скудерията тества своите автомобили с италиански номера, но в случая табелата е немска. Освен това е интересно и мястото на което е засечен тестовия автомобил.

По-конкретно става дума за местност в Германия, в близост на която се намира централата на промишления гигант Robert Bosch GmbH. По непотвърдена информация именно Bosch е компанията, която помага на Ferrari при разработката на бензино-електрическия силов тракт и програмирането на софтуера за него.

Предполага се, че предстоящият сериен модел ще бъде оборудван с два електромотора, които ще са разположени по един на предната и задната оси. Те ще се захранват от плосък акумулаторен блок, разположен на пода на автомобила. Има и още една новина, отново непотвърдена, според която италианците разработват и нов тракшън контрол за хибридния модел.

Бензиновият агрегат няма да е иновация, а ще бъде заимстван от някой от сегашните модели на компанията. Повече подробности за новия хибриден атлет на Ferrariна този етап не са известни. Появата на сериен вариант в напълно готов вид се очаква да стане през 2013 година.

Коментари

Популярни публикации