Новият Ford Mustang

Новият Ford Mustang

Вестник "Авто Пазар"
Ford планира да представи новото поколение на култовия "мускулест" модел Mustang през 2014 година. Сега обаче станаха ясни някои подробности около спортното купе. Автомобилът ще бъде по-компактен от сегашната генерация, но точно поради тази причина ще тежи по-малко. Според специалистите това ще се отрази положително на динамичните му характеристики и на управляемостта.


















Като излъчване новият Mustang ще е доста по-близък до първообраза от 1964 година. Това са думи на представители от Ford, но какво точно се има предвид не е ясно. Едва ли американците ще направят опростен и евтин Mustang. Този модел отдавна се е превърнал в икона на американското автомобилостроене и цената му би следвало да е по-висока.

Независимо, че няма да е евтино, от компанията обещават новото поколение да е технически съвършено. Автомобилът ще разполага с напълно независимо окачване, настроено така, че безпроблемно да преодолява остри завои на висока скорост, като наред с това ще разполага с мощен и същевременно икономичен и екологичен двигател. Базовият мотор ще е 2.5-литров, ще е снабден с турбокомпресор и ще достига максимална мощност от 300 к.с.

Очаква се топмодификацията да се екипира с 5.4-литров агрегат с мощност над 500 к.с. В момента "най-скромният" Mustang разполага с мотор с обем 3.7 литра.

Коментари

Популярни публикации