BMW 4-series и X2

BMW 4-series и X2
След като BMW представи новите първа и трета серия в изпълнение, съответно хечбек с пет врати и седан, баварците вече започнаха работа по няколко нови проекта. Сега почитателите на марката очакват с голям интерес интерпретациите на "тройката" във версии купе и кабриолет.
BMW 4-series




Това, което стана ясно е, че новото купе на базата на 3er ще се различава значително от седана, при това не само в задната си част. Радикални промени се очакват и в предницата на автомобила, като той ще е още по агресивно изглеждащ.

Специалистите са на мнение, че купе версията на "тройката" ще се появи на пазарите като BMW 4er, но дали автомобилът ще разполага с две врати, или ще е от типа псевдокупе с четири врати, все още не е известно. Очакванията са новата четвърта серия да се превърне в силен конкурент на Audi A5 Sportback и бъдещия Mercedes-Benz BLS.

Що се отнася до агрегатите, то те ще са подобни на тези от 3er, но най-слабият дизел с мощност 163 к.с. няма да се интегрира под капака на "четворката". Двулитровият турбодизел, както и бензиновите мотори с обем два и три литра обаче ще присъстват и в гамата на BMW 4er.

Предположенията за появата на новата чевърта серия се базират на информацията, че новите подчертано спортни модели на марката ще се обозначават само с четни числа - BMW 4er, BMW X6 и бъдещото суперкупе BMW i8. В Мюнхен обаче се подготвя и още една изненада.
BMW X2
Спекулациите продължават с информацията, че в близко бъдеще баварците ще изкарат и модел с индекс X2. Автомобилът ще представлява компактно всъдеходно купе, разполагащо с две врати и повишен клиренс. Естествено то ще бъде снабдено и с фирмената xDrive система.

Съдейки от наличната информация и многото предположения на специалистите в бранша, може да се направи изводът, че като цяло иновациите от BMW, които ще се появят през следващите няколко години ще са основно спортно ориентирани автомобили.
текст: fakti.bg

Коментари

Популярни публикации