Изпълнителният директор на BMW напусна!

Главният изпълнителен директор на баварския автомобилен гигант БМВ напусна своя пост

автомобилни новини

Главният изпълнителен директор на BMW Харалд Крюгер се е отказал от дните преди заседанието на борда, който трябваше да реши бъдещето му, поставяйки автомобилния производител под натиск да намери наследник, който да се справи с намаляващите печалби и да настигне конкурентите си в надпреварата за разработване на електрически превозни средства.


Надзорният съвет на компанията трябваше да обсъди подновяването на договора на г-н Крюгер на среща на 18 юли. След като информира борда, че няма да търси втори мандат, сега ще обсъди неговия наследник, съобщиха от компанията в петък. Г-н Крюгер ще остане на длъжност до назначаването на заместник.

Клаус Фрьолих, ръководител на отдел „Изследвания и разработки“, и Оливър Зипсе, ръководител на производството, са определени като най-силните вътрешни кандидати, за да заменят г-н Крюгер, който заема поста си от 2015 г. насам.

Неговият заместник ще трябва да арестува намаляващите печалби на компанията и да се справи със световната търговска война, като същевременно догонва конкурентите, които напреднаха в областта на новите технологии за превозни средства.

Най-добрите автомобили втора ръка

Коментари

Популярни публикации